Анђелко из Чачка шести пут допливао до Часног крста на Богојављење 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Анђелко из Чачка шести пут допливао до Часног крста на Богојављење
Trenutno na sajtu: 278       |       Podeli:
19.01.2023 | 0 коментар(а)



Чачак - Иако су обилне падавине отказале пливање за Часни крст на Богојављење пиром Србије, из Чачка и са реке Западне Мораве ипак је послата величанствена слика.



Рекордан број пливача њих 185 пријавило се за такмичње, а први је поново допливао Анђелко Ковачевић.
 
"Предиван је дан, иако је пријатније кад је напољу хладније, онда је мања разлика између спољне и температуре воде. Иако ми није први пут да допливам до Часног крста, осећај је сваки пут заиста величанствен и не може се опсати речима. Радује ме што има доста младих пливача којима сам, надам се, дао добар пример и биће храбри наследници", рекао је за РИНУ Анђелко Ковачевић.
 
Да запливају хладном Моравом нису се уплашиле ни девојке, које су раме уз раме са момцима ускочиле у воду. Дан кад су се, по јеванђељу отворила небеса и Бог се обратио људима, Хришћани као један од највећих празника прослављају већ вековима. А они верници који пливају за Часни крст симболизују саборност и јединство у вери. У организацији Спортског центра "Младост", а под покровитељством града Чачка, пливање за Часни крст одржано је 18. годину за редом.
 
"Битно је да у ово тешко време покажемо јединство у вери и истрајност како сва искушења која се пред нас стваљају лакше превазишли. Радује ме што се ове године пријвио рекордан број пливача за Часни крст, јер ова манифестација јесте спортска, али пре свега духовна и религиозна, а видимо да млади и даље чувају старе обичаје и традицију", изјавио је помоћник градоначелника Чачка Владан Милић.
 
У чачанском Дому културе биће одржана Богојављенска академија на којој ће победник,али и остали учесници добити заслужена признања.
 
РИНА



PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.460.824 посета
Тренутно на сајту: 279 посетилац(a)